Ferring would like to use cookies to better understand your use of this website and improve your experience while navigating it. Please accept our use of cookies in accordance with our privacy policy.

OK / Avbryt

Om förlossning

 • Förlossning
  Förlossning

 • För tidigt värkarbete

  Ferring har under många år prioriterat forskning inom förlossningsvården bland annat genom att ta fram läkemedel som motverkar för tidigt värkarbete. Det innebär att läkarna kan motverka för tidig förlossning och fostret på så sätt får ytterligare tid att utvecklas i mammans mage.

   

  Igångsättning av förlossningsarbete

  Livmoderhalsen, cervix, fungerar under graviditeten som en spärr för att barnet ska stanna kvar i livmoderhålan. Under graviditeten är livmoderhalsen hård och tillsluten. Efter 40 veckor, då det är dags för förlossning, mjuknar livmodertappen och får en mer elastisk konsistens. Den mjuka och eftergivliga livmoderhalsen gör det möjligt för barnet att tränga ner i förlossningskanalen. Prostaglandiner påverkar livmoderhalsen så att den mjuknar. I vissa fall uteblir den normala bildningen av prostaglandiner och då kan det finnas behov av att tillföra läkemedel som innehåller prostaglandiner.  Idag finns läkemedel som innehåller antingen prostaglandin E1 eller prostaglandin E2.

   

Ferring Sverige

Address:
Ferring Läkemedel AB
Box 4041
203 11 Malmö

Telephone: 040 - 691 69 00